17-05-10

Op stedentrip naar Amsterdam

Leuke nieuwsflash: van 14 augustus tot 22 augustus kan je op je citytrip Amsterdam weer volop genieten van het jaarlijkse Grachtenfestival Amsterdam 2010, het allerbeste klassieke muziekfestival, in een fabelachtig mooi decor langs de Grachten!

Tips voor een weekendje weg op hotel in Amsterdam

amsterdam6

Goed nieuws: gister terug gearriveerd van een van de tofste citytrips van de laatste jaren. Samen met een nest goede vrienden hadden we een reisje gepland naar een citytrip Amsterdam. Ik kende de stad van obligate schoolreizen uit mijn jeugd. Niet dus! Het enige wat ik me herinner was het huis van Anne Frank, en dan nog. Toen verbleven we uiteraard niet in een weekendje Amsterdam, nee, dat was gewoon 's morgens vroeg vertrekken om 's avonds alweer naar huis te gaan. Nu echter, een kleine 15 jaar later, had ik het plan opgevat om veel meer van de stad te gaan zien, de stad binnenste buiten te keren met andere woorden en veel meer te ontdekken, niet alleen de zogenaamde must-sees.

amsterdam

Cultuur, natuur, gastronomie, architectuur, musea, enz... Alles is in Amsterdam in overvloed aanwezig, we hebben ons dan ook geen seconde verveeld! De receptioniste van ons hotel Amsterdam centrum, een mooi blond meisje van een jaar of 20, verschaftte ons altijd met een brede glimlach en verleidelijke ogen alles wat we moesten weten over het waar en hoe van de stad . Meteen na aankomst had ik door dat we een uitstekende keuze hadden gemaakt: ons Amsterdam hotel lag recht in het centrum, gaf zicht op die wereldberoemde Amsterdamse grachten en lag dus op maximum een paar minuten van al wat aantrekkelijk is aan de stad. Er blijken nogal wat hotels Amsterdam te zijn dus je kunt je denk ik evengoed lelijk vergissen. Wij konden dus van geluk spreken, we gingen een onvergetelijke vierdaagse tegemoet. Bovendien kon je overal de beginnende lente voelen, dus het kon eigenlijk allemaal niet meer stuk. Amsterdam spreekt volgens mij bijna iedereen aan: of je nu alleen bent of er op uit gaat met je ganse gezin, of je nu toerist bent of zakenreiziger, of je geld te over hebt of eerder iemand bent die op je budget wil letten, altijd zul je wel een hotel vinden die als gegoten bij je past. In wat volgt krijg je alvast een voorproefje, een kort overzichtje van m'n eigen ervaringen met Amsterdam hotels, heus niet altijd luxe hotels amsterdam...

Amsterdam, Amsterdam, of ergens anders?

Lees ook wat over mijn ervaringen met citytrip Berlijn, en andere hotelspecials, zoals mijn weekendjes weg naar een van de hotels in Knokke!

Na Amsterdam te hebben bezocht en jezelf ondergedompel in alle culturele en historische pracht, ben je misschien in aan het denken aan je volgende cityrip? Kies dan zeker eens voor een weekendje op hotels Londen!

 

17:56 Gepost door amsterdambezoeken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, logeren, reisje, hotels amsterdam, citytrip amsterdam |  Facebook |